12 mei 2007

One down, One to go

Voila, de eerste dag zit er op. Het was even spannend (Zal het concept werken? Zit het technisch goed? Gaan de mensen goed reageren? Geraakt iedereen op een vroeg uur uit bed op zaterdag?), maar al gauw liep het los.

Het was alvast genieten toen we merkten dat de verborgen camera zijn werk goed deed en leuke reacties bij het publiek losweekte. De voldoening gekoppeld aan de positieve stress zorgde voor de juiste dosissen adrenaline en de juiste drive om verder te gaan. Mensen uitleg te verschaffen, dingen te verduidelijken, vragen te beantwoorden.

Uiteraard werd het op bepaalde momenten erg chaotisch, vooral door communicatie tussen de verschillende groepjes (we zijn nu eenmaal het RITS), maar uiteindelijk losten we alles met de glimlach op. Foutjes werden met een glimlach opgevangen en kleine mislukkingetjes met een grapje overdekt. Ik denk zelfs dat de chaos enige sympathie wist op te wekken bij het publiek, die wel konden genieten van een bende jonge gasten die met beperkte middelen toch hun creativiteit wouden uiten.
En zo leerden ze toch ook eens de RITS-cultuur kennen (hé Caravanners).

Dag 1 was dus een uitstekende dag in mijn ogen, en ik denk dat iedereen het daar wel met me over eens is. Alle groepjes leverden uitstekend werk en ook de bezoekers leken erg goedgezind te worden van de rondleiding doorheen onze installaties... Chapeau!

1 opmerking:

Simon zei

Idd, het liep goed los vandaag. Dank aan de groepsleden en natuurlijk aan heel 2AK en hopelijk loopt het morgen ook zo goed!!